• +385 91 9482 866
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Odgođeno obilježavanje 50. obljetnice osnutka Udruge

Odgođeno obilježavanje 50. obljetnice osnutka Udruge

        Zbog pogoršanja epidemiološke situacije prisiljeni smo sve planirane aktivnosti vezane za obilježavanje 50. obljetnice osnutka naše Udruge odgoditi do proljeća kad će nadamo se zdravstvene prilike dopustiti normalno odvijanje svih planiranih događanja. 

Do bolje epidemiološke situacije odgađaju se i sve redovne aktivnosti Udruge.

Također do daljnjeg neće biti ranije najavljenog prikupljanja Godišnji dojava u prostorijama Udruge, Dojave možete predati slanjem email pašnog povjerenika Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


 


        Med od bagrema je svijetložute boje, žitak, proziran, ugodnog i blagog okusa i mirisa, lagan i ukusan. Zbog tih osobina ubraja se u najcjenjenije vrste meda. Pomaže kod nesanice, umiruje prenadraženi živčani sustav pa na taj način djeluje i na otklanjanje posljedica nagomilanog stresa. Stoga je dobar za umirenje, kod vrtoglavica, nemira i sličnih smetnji. Ublažava i klimakterične tegobe. Preporučuje se uzimanje navečer i to s čajem od kamilice jer se na taj način pojačava djelovanje i meda i čaja. Dobar je za rekonvalescente i djecu. Sastavljen je više od voćnog nego grožđanog šećera pa se duže vrijeme ne kristalizira, u povoljnim uvjetima skladištenja i preko godine dana. Kada se kristalizira izgleda poput snijega jer su kristalići sitni i bijeli.