• +385 98 335 462
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Prikupljanje članarine za 2024. godinu

          Članarinu za 2024 godinu možete platiti putem opće uplatnice, internet bankarstvom i sl. Sve potrebne podatke imate ispod  ili na ovoj poveznici.  

ČLANARINA

  • članstvo samo u Udruzi pčelara Pula iznosi 20,00 € godišnje, (učlanjenje u udrugu vršimo u 12. te tijekom 1. i 2. mjeseca).
  • članarina za Udrugu pčelara Pula  i za Hrvatski pčelarski savez, godišnje iznosi 55,00 € 
    (učlanjenje u HPS se vrši do kraja siječnja zbog časopisa).
  • Članstvom u HPS-u, pčelari dobivaju 11 brojeva časopisa „Hrvatska pčela“.

Članarina se plaća uplatom na žiro račun udruge:

Primatelj: Udruga pčelara Pula, Zagrebačka 12, Pula
IBAN: HR3023800061130007623,
Model: HR00
Poziv na broj upišite; OIB uplatitelja.

NOVI ČLANOVI

 Novi članovi mogu se učlaniti u našu Udrugu sljedeći ova 3 koraka;

Kliknite ovdje za download pristupnice

Postupak učlanjenje:

          1. Ispuniti člansku pristupnicu,

          2. Uplatiti članarinu na žiro račun UP Pula,

          3. Ispunjenu i potpisanu pristupnicu  zajedno s kopijom uplatnice ili potvrdom o plaćanju pošaljite elektronskom poštom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.ili običnom poštom na adresu Udruge, Zagrebačka 12, 52100 Pula.

 


Nikola Bićanić


 
Dani otvorenih vrata

            Udruga pčelara Pula od 7. do 9. prosinca 2023. organizira Dane otvorenih vrata u povodu sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara koji se obilježava 7. prosinca. To je prilika za organizirane skupine, posebno djeca i mladi da preko svojih ustanova, ali i zainteresirani pojedinci posjete naš izložbeni postav "Više od pčele". Dani otvorenih vrata će se održati u prostoru Udruge na adresi Zagrebačka 12, u Puli. Posjetitelji će od pčelara, članova Udruge, moći čuti zašto su pčele upravo danas toliko važne ali i ugrožene, kako izgleda njihov život te kako se one danas uzgajaju kako bi nam dale vrijedne proizvode.


Zainteresirani za organizirane posjete se mogu najaviti na broj 098 335 462.


          U petak, 8. prosinca u 16 sati će se održati i prigodno predavanje za pčelare našeg poznatog pčelara iz Crikvenice Jurice Manestra pod naslovom "Praktično pčelarenje fararovom košnicom i kontrola varoe oksalo-glicerinskim krpama". Nakon predavanja bit će priređen i tradicionalni godišnji domjenak za članove Udruge i njihove goste.


  


Obavijest pčelarima korisnicima mjera intervencija u sektoru pčelarstva

      Obavještavamo sve pčelare korisnike potpora da su prema Pravilniku o provedbi intervencija u sektoru pčelarstva unutar Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027., sukladno članku 39., obavezni najkasnije do 1. prosinca poslati u Ministarstvo poljoprivrede obrazac Prilog III. Godišnja dojava proizvodnih pokazatelja pčelinjaka.


Pravilnik o provedbi intervencija u sektoru pčelarstva unutar Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. (Narodne novine, br. 24/2023)

Prilog III. Godišnja dojava proizvodnih pokazatelja pčelinjaka


Preneseno s Hrvatski pčelarski savez

 

PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA MJERU 6.

SUTRA JE ZADNJI DAN ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA MJERU 6.

U nastavku pročitajte pojašnjenje vezano uz podnošenje zahtjeva za Mjeru 6. gdje pčelari mogu dobiti do 3 eura po pčelinjoj zajednici. 31. kolovoz je zadnji dan za predaju zahtjeva.

Način podnošenja zahtjeva /pojašnjenje

Pčelari, podnositelji koji su evidentirani u Upisniku poljoprivrednih gospodarstava odnosno posjeduju matični identifikacijski broj poljoprivrednog gospodarstva (MIBPG) dužni su Zahtjev za Mjeru 6. popuniti putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije ili u podružnicama Agencije za plaćanja.

 

Nakon podnošenja ZAHTJEVA u Agronet aplikaciji popunjen ZAHTJEV potrebno je isprintati, potpisati i dostaviti APPRRR-u zajedno sa sljedećim Izjavama:

IZJAVA-o-povezanim-subjektima-za-korisnike-koji-IMAJU-povezane-subjekte

 

-IZJAVA-o-povezanim-subjektima-za-korisnike-koji-NEMAJU-povezane-subjekte

 

Izjavu o povezanim subjektima podnositelj zahtjeva dostavlja jednu ovisno je li podnositelj zahtjeva ima ili nema povezane subjekte!!

 

IZJAVA o primljenim potporama (obavezna za sve podnositelje zahtjeva)

 

ZAHTJEV je potrebno popuniti, ovjeriti i dostaviti s prilozima (prilozi: jedna od Izjava o povezanim subjektima i Izjava o primljenim potporama)  preporučenom pošiljkom ili neposredno na adresu:

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d,     10 000 Zagreb, s naznakom: „Program državne potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektorima biljne i stočarske proizvodnje“ u razdoblju od 5. do 31.8.2023.

 

Podnositelji zahtjeva Mjere 6., a koji nemaju pristup AGRONET zaštićenoj mrežnoj aplikaciji podnose Zahtjev na obrascu »Zahtjeva za potporu Mjeru 6« s prilozima (prilozi: jedna od Izjava o povezanim subjektima i Izjava o primljenim potporama)  preporučenom pošiljkom ili neposredno na adresu APPRRR-a.

 

Napomena: Zahtjeve obavezno potpisati i navesti datum.


Preneseno s Hrvatski pčelarski savez


Stranica 1 od 30

      Medljika ili medna rosa javlja se na šumama bjelogorice, crnogorice, rjeđe travama i žitaricama. Najčešće je proizvode štitaste i lisne uši. Od nje pčele rade med medljikovac. On sadrži teško probavljiv šećer melecitozu i veći postotak mineralnih tvari, u prvom redu kalijevih i natrijevih soli. Za zimovanje pčela med medljikovac ne smije se koristiti zbog svoje teške probavljivosti.