• +385 98 335 462
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

        U petak, 14. 2. 2025. U 17 h, će, uz redovito druženje, biti i predavanje prof. Miroslava Antolčića a tema je  "Tehnologija pčelarenja kroz godinu". 
           Prof. Antolčića smo imali priliku slušati i prošle godine u našoj udruzi i reakcije pčelara su bile odlične.  Nadamo da će i ove godine predavanje biti korisno svim našim pčelarima a posebno polaznicima pčelarske škole kojima će ovo biti odlična prilika ponoviti i utvrditi usvojeno znanje.
Vidimo se u petak,
Nediljko Landeka


APPRRR

Stupile su na snagu izmjene i dopune Pravilnika o provedbi sektorskih intervencija u pčelarstvu unutar Strateškog plana ZPP RH 2023.-2027.

Jedna od najznačajnijih izmjena je što je uveden popis s maksimalnim iznosima potpore koje korisnik može ostvariti prilikom nabave novih pomagala, pribora i opreme iz Priloga I. i Priloga II, a koji popis maksimalnih iznosa dostavljamo u privitku za tekuću intervencijsku godinu.

Predmetni popis maksimuma objavljuje APPRRR na svojim službenim mrežnim stranicama najkasnije do početka intervencijske godine.

Predavanje "Tehnologija proizvodnje matične mliječi, proizvodnja perge - fermentirane peludi"

         Ovog petka, u 18 sati, nam u Udruga Pčelara Pula  gostuje naš poznati pčelar iz Velike Gorice, Miroslav Antolčić a tema predavanja je "Tehnologija proizvodnje matične mliječi, proizvodnja perge - fermentirane peludi".

        Miroslav se profesionalno bavi pčelarstvom sa blizu 400 zajednica te uz med, pelud, propolis i čisti pčelinji vosak proizvodi i matičnu mliječ te se bavi uzgojem selekcioniranih matica. Uskoro će obitelj Antolčić obilježiti 90 godina kontinuiranog pčelarenja. Nadajmo se da će ovo predavanje potaknuti naše pčelare na proizvodnju i ova dva visokovrijedne pčelinja proizvoda. 


 


Predavanje "Proizvodnja alkoholnih pica od meda"

              Dana 15. 3. u 18. sati otvoriti ćemo 3. Dane pčela uz prigodno predavanje izv. prof. dr. sc. Marina Mihaljević Žulj sa Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod "Proizvodnja alkoholnih pica od meda" Predavanje obuhvaća kompletnu tehnologiju proizvodnje alkoholnih pića od meda, uz pristupačna i jasna objašnjenja glavnih koraka u proizvodnji. Proći će se kroz proizvodnju vina od meda (medovine) i završiti s rakijom od meda (medovačom). Prikazati će se svi važni koraci sa mnogo korisnih fotografija kako bi predavanje bilo što edukativnije. Također će se dati i točne recepture za pripravljanje mješavine meda i vode te pokretanje alkoholnog vrenja.