Hrvatski pčelarski savez je objavio na svojim stranicama da se u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za otkazivanjem svih skupova s više od sto ljudi, kao mjere u aktivnostima suzbijanja i sprječavanja širenja korona virusa, Skupština Hrvatskog pčelarskog saveza odgađa se do daljnjega. O novom terminu održavanja Skupštine Udruge će biti obaviještene na vrijeme.

Pčelinji otrov zagrijan na 100 stupnjeva ili, pak, zamrznut ne mijenja svoja svojstva. U odgovarajućim uvjetima, bez vlage i na sobnoj temepraturi, godinama ne mijenja svoja svojstva, ali je vrlo osjetljiv na određene enzime i jaka oksidacijska sredstva (kalijev hipermangan, vodikov peroksid). Pčelinji otrov je mješavina mnogo tvari, uglavnom vode i proteina (apitoksini), histamina, nekoliko organskih otrova, kiselina (kloridna, fosforna i mravlja), eteričnih ulja (koja prouzročuju bol i pečenje), sadržava magnezij, bakar, sumpor i druge tvari, od kojih neke mogu prouzročiti upalne procese, a druge grčeve, otežano disanje i posebno opasan za neke ljude u kojih izaziva anafilaktički šok, a ako se pravovremeno ne intervenira, može doći i do smrti.