• +385 98 335 462
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA MJERU 6.

PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA MJERU 6.

SUTRA JE ZADNJI DAN ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA MJERU 6.

U nastavku pročitajte pojašnjenje vezano uz podnošenje zahtjeva za Mjeru 6. gdje pčelari mogu dobiti do 3 eura po pčelinjoj zajednici. 31. kolovoz je zadnji dan za predaju zahtjeva.

Način podnošenja zahtjeva /pojašnjenje

Pčelari, podnositelji koji su evidentirani u Upisniku poljoprivrednih gospodarstava odnosno posjeduju matični identifikacijski broj poljoprivrednog gospodarstva (MIBPG) dužni su Zahtjev za Mjeru 6. popuniti putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije ili u podružnicama Agencije za plaćanja.

 

Nakon podnošenja ZAHTJEVA u Agronet aplikaciji popunjen ZAHTJEV potrebno je isprintati, potpisati i dostaviti APPRRR-u zajedno sa sljedećim Izjavama:

IZJAVA-o-povezanim-subjektima-za-korisnike-koji-IMAJU-povezane-subjekte

 

-IZJAVA-o-povezanim-subjektima-za-korisnike-koji-NEMAJU-povezane-subjekte

 

Izjavu o povezanim subjektima podnositelj zahtjeva dostavlja jednu ovisno je li podnositelj zahtjeva ima ili nema povezane subjekte!!

 

IZJAVA o primljenim potporama (obavezna za sve podnositelje zahtjeva)

 

ZAHTJEV je potrebno popuniti, ovjeriti i dostaviti s prilozima (prilozi: jedna od Izjava o povezanim subjektima i Izjava o primljenim potporama)  preporučenom pošiljkom ili neposredno na adresu:

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d,     10 000 Zagreb, s naznakom: „Program državne potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektorima biljne i stočarske proizvodnje“ u razdoblju od 5. do 31.8.2023.

 

Podnositelji zahtjeva Mjere 6., a koji nemaju pristup AGRONET zaštićenoj mrežnoj aplikaciji podnose Zahtjev na obrascu »Zahtjeva za potporu Mjeru 6« s prilozima (prilozi: jedna od Izjava o povezanim subjektima i Izjava o primljenim potporama)  preporučenom pošiljkom ili neposredno na adresu APPRRR-a.

 

Napomena: Zahtjeve obavezno potpisati i navesti datum.


Preneseno s Hrvatski pčelarski savez


        Med od bagrema je svijetložute boje, žitak, proziran, ugodnog i blagog okusa i mirisa, lagan i ukusan. Zbog tih osobina ubraja se u najcjenjenije vrste meda. Pomaže kod nesanice, umiruje prenadraženi živčani sustav pa na taj način djeluje i na otklanjanje posljedica nagomilanog stresa. Stoga je dobar za umirenje, kod vrtoglavica, nemira i sličnih smetnji. Ublažava i klimakterične tegobe. Preporučuje se uzimanje navečer i to s čajem od kamilice jer se na taj način pojačava djelovanje i meda i čaja. Dobar je za rekonvalescente i djecu. Sastavljen je više od voćnog nego grožđanog šećera pa se duže vrijeme ne kristalizira, u povoljnim uvjetima skladištenja i preko godine dana. Kada se kristalizira izgleda poput snijega jer su kristalići sitni i bijeli.