• +385 98 335 462
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
2. Dani pčela u Puli

2. Dani pčela u Puli

          Udruga pčelara Pula od 24. do 31. ožujka 2023., po drugi put organizira manifestaciju pod nazivom "Dani pčela" koja će se održati  u prostorima Udruge, u Zagrebačkoj 12. u Puli.

       Ovom manifestacijom želimo skrenuti pozornost javnosti na važnost pčela ali i njenu ugroženost te predstaviti naš Pčelarski edukacijski centar koji smo uz potporu grada Pule i Istarske županije uredili u Zagrebačkoj 12, kako bi se posjetitelj na jednom mjestu na zabavan i edukativan način mogao upoznati s pčelama i pčelarstvom.

         Tijekom održavanja manifestacije, svaki dan od 9:00 do 15 sati (osim nedjelje) posjetitelji će moći obići naš Centar i razgledati stalni izložbeni postav "Više od pčele" koji nas kroz zanimljive edukativne panele, izloženu pčelarsku opremu i alate upoznaje sa životom pčele, njenom nezamjenjivom ulogom u prirodi, načinom nastajanja meda i drugih pčelinjih proizvoda ali i s ugrozama koje prijete pčelama.
        Posjetitelj će moći razgledati i postavljenu izložbu fotografija na temu pčele, prikupljene u foto natječaju "Čuvajmo pčele" koje godinama organizira Udruga pčelara Bujštine. Udruga će organizirati degustaciju meda pa će posjetitelji moći kušati razne medove naših pčelara a moći ćete pogledati žive pčele izbliza u našem apisariju.

         Kako posebnu pozornost želimo posvetiti djeci predškolske i školske dobi, molimo njihove odgajatelje i nastavnike da najave svoj dolazak kako bi mogli uskladiti njihove posjete i kako bi nas što više djece moglo posjetiti.

Ulaz je za sve posjetitelje besplatan.


 


Pčele od 20 grama pčelinjeg voska izgrade toliko saća da u njega mogu pohraniti 1 kilogram meda.