• +385 91 9482 866
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Franck Beestro

Franck Beestro

        Uz podršku Hrvatskog pčelarskog saveza, Franck je pokrenuo vrijedan projekt kojim nastoji podići svijest o važnosti pčela za život na Zemlji i time potaknuti javnost na djelovanje. Tako je Franck Beestro projekt u svega dva i pol mjeseca postao prepoznat i kod potrošača kao vrijedan i jednostavan način ponovnog povezivanja s prirodom.

       Poljoprivreda cijelog svijeta ovisi o pčelama koje su važna karika u oprašivanju oko 75% prehrambenih proizvoda, no smanjenjem zelenih površina i nedostatkom medonosnog bilja njihov broj je, nažalost, sve manji. Kako bi pomogao pčelinjim zajednicama, Franck je osmislio Beestro posudu u koju je moguće posaditi medonosno cvijeće i bilje koje tako postaje izvor hrane za pčele, ali i ukras na balkonu, prozoru ili u vrtu.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/lifestyle/otvoreno-vise-od-15-000-franck-beestro-fransiza-za-ugrozene-pcelinje-zajednice-1511210 


 


       Svaka "kuglica" peludi koju pčele unesu u košnicu sadrži više od 2 milijuna zrnaca peludi , dok samo jedna žličica peludi sadrži preko 2, 5 milijarde različitih peludnih zrnaca.